Agora Mobile -
28 noiembrie 2020 Autentificare

Fiecare generație se crede mai inteligentă decât cea care a fost înaintea sa, și mai înțeleaptă decât cea care urmează

George Orwell

"Fiecare generație se crede mai inteligentă decât cea care a fost înaintea sa, și mai înțeleaptă decât cea care urmează." - George Orwell

Arhiva declaratia saptamanii

Totul este de rahat și sunt destul de sigur că Internetul este de vină

Totul este de rahat și sunt destul de sigur că Internetul este de vină

Mark Manson

...lumea nu funcționează pe bază de informații. Oamenii nu iau decizii bazate pe adevăr sau fapte. Ei nu-și cheltuie banii bazându-se pe date.

Lumea funcționează pe bază de sentimente.

Iar atunci când unei persoane obișnuite îi pui la dispoziție un rezervor infinit de înțelepciune umană, ea nu va căuta pe Google pentru un adevăr mai mare, care să îi contrazică propriile convingeri. Nu va căuta pe Google pentru ceva ce este adevărat dar neplăcut. Cei mai mulți dintre noi vor căuta pe Google ceva ce ne este plăcut, chiar dacă este fals.

https://markmanson.net/everything-is-fucked

Lăcomia și prostia vor duce la sfârșitul omenirii mai devreme decât ne-am fi așteptat

Lăcomia și prostia vor duce la sfârșitul omenirii mai devreme decât ne-am fi așteptat

Stephen Hawking

Hawking a declarat că lăcomia și prostia sunt cele mai mari amenințări la adresa omenirii. El a spus că aceste două vicii vor conduce în cele din urmă la dispariția oamenilor, mai devreme decât se aștepta anterior. Potrivit lui Hawking, oamenii devin din ce în ce mai proști și mai lacomi cu fiecare zi care trece. El a menționat că a existat o mare problemă de poluare a aerului în ultimii șase ani, care a dus la moartea multor oameni din întreaga lume. Hawking a declarat că situația va continua să se agraveze, și că vor fi și mai multe decese și boli ciudate în viitorul apropiat.

http://anonhq.com/stephen-hawking-add-others-greed-and-stupidity-would-end-the-human-race-early-than-expected/

Tranziția AI, distrugerea de job-uri și democrația

Tranziția AI, distrugerea de job-uri și democrația

guyb at me.com

AI-ul (inteligența artificială) se întâmplă, nu o putem opri, și există o bună șansă ca aceasta distrugă masiv locurile de muncă, ceea ce va înfuria lumea, care furie, dacă nu este abordată, va omorî, la rândul său, democrația.

https://medium.com/@guyb_35750/the-ai-transition-job-destruction-and-democracy-9be904bcf1f#.v76hhedqz

 

Crezi în conspiraţii fiindcă asta te face să te simţi special

Crezi în conspiraţii fiindcă asta te face să te simţi special

Mircea Miclea, profesor universitar UBB Cluj

"Cred că, dacă în următorii ani nu apar niște mașini care să facă ratingul constant al informației și al sursei de informație, nişte algoritmi inteligenți bazați pe inteligență artificială care să ofere filtre, și dacă nu ne dezvoltăm abilitatea de reflecție critică, atunci vom deveni niște oi".

Mircea Miclea, profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB Cluj.

 

Imagine: Mircea Gherase

https://pressone.ro/mircea-miclea-crezi-in-conspiratii-fiindca-te-face-sa-te-simti-special/

 

Probabil suntem una dintre ultimile generații de Homo sapiens

Probabil suntem una dintre ultimile generații de Homo sapiens

Yuval Noah Harari

"Probabil suntem una dintre ultimile generații de Homo sapiens", a declarat Yuval Noah Harari la BBC Radio 4.

http://www.bbc.com/news/uk-37171171

 

Un asteroid gigant ar putea lovi Pământul săptămâna viitoare, provocând o distrugere în masă

Un asteroid gigant ar putea lovi Pământul săptămâna viitoare, provocând o distrugere în masă

Yackler magazine

...nu există un astfel de asteroid, cel puțin nu unul care să lovească Pământul săptămâna viitoare.

Dar conform unui studiu realizat de oameni de știință de la Columbia University și French National Institute pe 59% dintre link-urile distribuite prin social media nu s-a dat măcar un click, ceea ce însemnă că cei care dau share citesc doar titlul, nu și știrea propriu-zisă. Cu alte cuvinte știrile "virale" sunt distribuite și răspândite, dar nu sunt neapărat și citite. Partea proastă este că oamenii își formează opinii bazate pe un titlu, pe un sumar, sau pe un sumar al unui sumar, fără a face un minim efort de a afla cum stau lucrurile de fapt.

Efectele se văd și în comentariile de la articole, din care de multe ori se vede că deși cei care comentează nu au citit articolul, au opinii ferme și tranșante despre subiect.

Haideți să vedem câtă lume va citi doar titlul, nu și conținutul prezentului material. Așa că dacă ați citit știrea și doriți să comentați, vă rugăm să nu devoalați păcăleala din titlu :)

Credit: Yackler magazine

Zygmunt Bauman: “Social Media este o capcană”

Zygmunt Bauman: “Social Media este o capcană”

Zygmunt Bauman, Sociolog

"Problema identității s-a schimbat de la a fi ceva cu ce te naști, la o sarcină: trebuie să-ți creezi propria comunitate. Dar comunitățile nu se creează, fie ai una, fie nu. Ceea ce rețelele sociale pot crea este un înlocuitor. Diferența dintre o comunitate și o rețea este că aparții unei comunități, în timp ce o rețea îți aparține. Simți că deții controlul. Ai posibilitatea să adaugi prieteni, dacă dorești, sau să-i ștergi. Deții controlul persoanelor importante cu care interacționezi. Rezultatul este că oamenii se simt un pic mai bine, pentru că singurătatea, abandonul, este marea frică în epoca noastră individualistă. Dar este atât de ușor adaugi sau elimini prieteni pe internet încât oamenii nu mai reușesc să învețe abilitățile sociale reale, de care ai nevoie atunci când ieși pe stradă, atunci când mergi la muncă, locuri în care găsești o mulțime de oameni cu care trebuie să ai interacțiuni sensibile. Papa Francis, care este un mare om, a dat primul său interviu după ce a fost ales lui Eugenio Scalfari, un jurnalist italian, care este un ateu auto-proclamat. A fost un semn: dialogul real nu presupune să vorbești cu oameni care cred în aceleași lucruri ca și tine. Social Media nu ne învață dialogăm, pentru că este atât de ușor să evităm controversele... Dar cei mai mulți oameni folosesc Social Media nu ca să se unească, nu ca să deschidă orizonturi mai largi, ci, dimpotrivă, pentru a-și decupa o zonă de confort în care singurele sunete pe care le aud sunt ecourile propriei lor voci, în care singurele lucruri pe care le văd sunt reflecții ale propriului lor chip. Social Media este foarte utilă, oferă plăcere, dar este o capcană".

http://elpais.com/elpais/2016/01/19/inenglish/1453208692_424660.html?id_externo_rsoc=FB_CC

Zygmunt Bauman: “Social Media este o capcană”

Zygmunt Bauman: “Social Media este o capcană”

Zygmunt Bauman, Sociolog

Problema identității s-a schimbat de la a fi ceva cu ce te naști, la o sarcină: trebuie să-ți creezi propria comunitate. Dar comunitățile nu se creează, fie ai una, fie nu. Ceea ce rețelele sociale pot crea este un înlocuitor. Diferența dintre o comunitate și o rețea este că aparții unei comunități, în timp ce o rețea îți aparține. Simți că deții controlul. Ai posibilitatea să adaugi prieteni, dacă dorești, sau să-i ștergi. Deții controlul persoanelor importante cu care interacționezi. Rezultatul este că oamenii se simt un pic mai bine, pentru că singurătatea, abandonul, este marea frică în epoca noastră individualistă. Dar este atât de ușor adaugi sau elimini prieteni pe internet încât oamenii nu mai reușesc să învețe abilitățile sociale reale, de care ai nevoie atunci când ieși pe stradă, atunci când mergi la muncă, locuri în care găsești o mulțime de oameni cu care trebuie să ai interacțiuni sensibile. Papa Francis, care este un mare om, a dat primul său interviu după ce a fost ales lui Eugenio Scalfari, un jurnalist italian, care este un ateu auto-proclamat. A fost un semn: dialogul real nu presupune să vorbești cu oameni care cred în aceleași lucruri ca și tine. Social Media nu ne învață dialogăm, pentru că este atât de ușor să evităm controversele... Dar cei mai mulți oameni folosesc Social Media nu ca să se unească, nu ca să deschidă orizonturi mai largi, ci, dimpotrivă, pentru a-și decupa o zonă de confort în care singurele sunete pe care le aud sunt ecourile propriei lor voci, în care singurele lucruri pe care le văd sunt reflecții ale propriului lor chip. Social Media este foarte utilă, oferă plăcere, dar este o capcană.

http://elpais.com/elpais/2016/01/19/inenglish/1453208692_424660.html?id_externo_rsoc=FB_CC

Cum un sitcom TV a declanșat prăbușirea civilizației occidentale

Cum un sitcom TV a declanșat prăbușirea civilizației occidentale

David Hopkins

"Tocilarii au creat vaccinurile. Tocilarii construiesc drumuri și poduri. Tocilarii devin profesori și bibliotecari. Avem nevoie de acești oameni insuportabil de deștepți, pentru că ei fac lumea un loc mai bun. Nu putem să ne înjosim în fața unei societăți care își dă ochii peste cap la fiecare cuvânt pe care aceștia îl spun."

https://medium.com/@thatdavidhopkins/how-a-tv-sitcom-triggered-the-downfall-of-western-civilization-336e8ccf7dd0#.vbhhsbq9c

 

John McAfee despre hackeri

John McAfee despre hackeri

John McAfee

"Cyberscience nu este ceva ce se poate învăța. Este un talent înnăscut.
Juilliard School of Music nu poate crea un Mozart. Un Mozart sau un
Bach, la fel ca în comunitatea noastră de hacking modernă, este
creat genetic. O cameră plină de absolvenți de informatică de la
Stanford nu poate concura cu un adevărat hacker, care n-a terminat
nici măcar liceul". 

http://www.businessinsider.com/john-mcafee-ill-decrypt-san-bernardino-phone-for-free-2016-2

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora